MALAY MOVIE


Kongsi: Lu Langsi Lu Mati (2011) PPVRip MKV & RMVB Mediafire

Synopsis
Filem aksi komedi dengan tagline ‘Lu Langsi Lu Mati’ mengisahkan penyiasatan ASP Shariff terhadap kes pembunuhan di kalangan kumpulan kongsi gelap di Kuala Lumpur.Kumpulan daripada pelbagai bangsa itu menjadi huru-hara dengan kehadiran pembunuh upahan, Tumulak yang melakukan pembunuhan untuk menebus hutangnya. Penyiasatan ASP Shariff dan Detektif Maya dilakukan tanpa mengetahui siapa pembunuhnya dan sukar untuk mendapatkan maklumat kerana Tumulak licik dan bergerak sendirian.

Segala ancaman dilakukan Tumulak sebenarnya didalangi Kimpedu yang mengupah Tumulak untuk menghuru-harakan kumpulan kongsi gelap kerana ingin menakluk kawasan Kuala Lumpur.Pada masa sama, Tumulak mempunyai dendam peribadi terhadap ASP Shariff. ASP Shariff juga diugut apabila anak dan isterinya diculik tetapi ia tidak mematahkan semangatnya menjalankan tugas

Genre
Action | Comedy

Info
http://www.imdb.com/title/tt1932660/

Trailer


Screenshot

Download

MKV (350MB)

MEDIAFIRE
part 1- http://adf.ly/1crJu
part 2- http://adf.ly/1crKO

IFILE
part 1- http://ifile.it/z29qxc3
part 2- http://ifile.it/w57o9rl

RMVB (230MB)

MEDIAFIRE
part 1- http://adf.ly/1crOK
part 2- http://adf.ly/1crOa

IFILE
part 1- http://ifile.it/rn0vwqd
part 2- http://ifile.it/juy7w08


Cun (2011) DVDRip AVI,MKV & RMVB Mediafire

Sinopsis
Luna Latisya seorang pengacara terkenal, bercinta dengan Ryan Hidayat, seorang pelakon. Program yang diacarakannya (Meletops) memerlukan beliau menerjah kehidupan peribadi selebriti tanahair. Yang terkini, ‘Meletops’ ke rumah Ryan Hidayat untuk kejutan hari lahirnya. Namun lain pula yang terjadi apabila Ryan ditemui bersekedudukan dengan seorang artis baru, Siti Senjakala. Luna berang lalu terus memandu pergi bersama Tom, pembantu peribadinya. Tom membawa Luna ke kampung halamannya di Utara Semenanjung.

Sampai di kawasan kampung, kereta Luna tersekat di kawasan lumpur, memaksa Luna dan Tom bermalam di dalam kereta. Keesokannya, mereka ditemui oleh Atan, kawan baik Tom di kampung. Mereka dibawa ke rumah Atan. Pada awalnya Luna sukar menyesuaikan diri dengan persekitaran kampung. Setelah beberapa hari, kereta Luna masih belum siap. Luna tiada pilihan, kecuali terus bermalam di rumah Atan. Namun keluarga besar Atan yang cepat mesra menyebabkan Luna mula menyesuaikan diri. Adik Atan, Manis, gadis `istimewa’ sangat sukakan Luna.

Kereta sudah siap, tibalah masa Luna perlu kembali ke Kuala Lumpur. Luna yang mula jatuh hati dengan persekitaran dan orang-orang di situ meminta izin untuk tinggal lebih lama. Semua orang gembira dengan keputusan Luna. Luna dan Atan semakin rapat, walaupun sering tak sependapat.

Genre
Drama | Comedy

Pelakon
Maya Karin, Remy Ishak, Kartina Aziz, Faezah Elai, Nadiyatul Nisaa, Mislina Mustaffa, Ning Baizura, Jehan Miskin, Marsha Milan Londoh, Siti Chubby.

Trailer


Screenshot


Download

SINGLE LINK AVI (896MB)
FileSonic | DuckLoad

MEDIAFIRE

AVI (896MB)
part 1- http://adf.ly/1IegZ
part 2- http://adf.ly/1Ieh4
part 3- http://adf.ly/1Iehp
part 4- http://adf.ly/1IeiN
part 5- http://adf.ly/1IejC

RMVB (378MB)
part 1- http://adf.ly/1Io2e
part 2- http://adf.ly/1Io3H

MKV (426MB)
part 1- http://adf.ly/1IzZ3
part 2- http://adf.ly/1IzZf
part 3- http://adf.ly/1Iza9


Hikayat Merong Mahawangsa (2011) HDTVRip AVI,MKV & RMVB Mediafire

Synopsis
Pada tahun 120, Empayar Rom dibawah pemerintahan Hadrian dan Dinasti Han merupakan sebuah empayar yang kuat . Sewaktu angkatan Rom berada di Goa, mereka meminta Merong Mahawangsa mengiringi Putera Rom ke Langkasuka untuk berkahwin dengan Puteri dari Dinasti Han. Tetapi lanun dari Geruda memutuskan untuk menculik Puteri China. Di pengairan Selat Melaka, Merong Mahawangsa dan angkatannya diserang oleh Geruda. Dapatkah Merong Mahawangsa menyelamatkan Puteri China dan menyatukan baginda dengan Putera Rom? Saksikan kesudahannya dalam HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA.

Genre
Action | Adventure

Info
http://www.imdb.com/title/tt1784670/

Trailer


Screenshot

Download

SINGLE LINK (700MB)
FileServe | FileSonic | DuckLoad

SINGLE LINK MKV 720p (1.3GB) | SCREENSHOT
FileKeen

MEDIAFIRE

AVI (700MB)
part 1- http://adf.ly/1HCUf
part 2- http://adf.ly/1HCVJ
part 3- http://adf.ly/1HCW8
part 4- http://adf.ly/1HCWp

RMVB (386MB)
part 1- http://adf.ly/1HSni
part 2- http://adf.ly/1HSnw

MKV (360MB)
part 1- http://adf.ly/1HTiK
part 2- http://adf.ly/1HTjWDi Larang Masuk (2011) PPVRip AVI,MKV & RMVB Mediafire

Sinopsis
Suasana semakin gelap, kabus dingin meliputi bukit.. Empat sekawan, Fatia, Badrul, Juli dan Ronnie sudah kehilangan akal, buntu menemui jalan pulang. Perjalanan yang tidak sudah itu menemukan mereka dengan sebuah banglo usang di mana mereka memutuskan untuk bermalam di situ. Di rumah misteri yang seakan tidak berpenghuni itu, mereka menjumpai sejumlah wang jutaan ringgit di dalam sebuah beg yang sudah lama tersimpan. Dengan perasaan penuh tanda tanya, mereka dikejutkan dengan penemuan dua mayat yang telah reput dan sepucuk pistol - yang masih penuh dengan peluru hidup.

Fatia yang masih bergantung dengan ubat, mengalami pengalaman aneh - kelibat seorang gadis perempuan yang menyebabkan Fatia trauma - seolah-olah dapat menyelami perasaan gadis itu. Fatia dapat merasakan ketakutan yang menyelubungi diri gadis tersebut,setiap detik yang dialami merungkai peristiwa yang telah berlaku di rumah itu. Keadaaan menjadi semakin genting apabila pistol berpeluru hidup hilang entah ke mana, masing-masing ketakutan dan berlaku pertelingkahan di atas wang yang dijumpai. Kekacauan yang menghantui Fatia merunsingkannya sehingga ia dapat mengetahui suatu rahsia - rahsia yang merungkai sebuah kebenaran.

Apakah rahsia tersebut? Siapakah yang mendiami rumah itu? Apakah yang telah berlaku di situ?

Genre
Horror | Thriller

Pelakon
Asyikin Kamal, Isma Yusoff, Isma Harun, Esma Daniel

Trailer


Screenshot

Download

SINGLE LINK AVI (700MB)
FileServe

MEDIAFIRE

AVI (700MB)
part 1- http://adf.ly/1I3Ng
part 2- http://adf.ly/1I3O1
part 3- http://adf.ly/1I3OY
part 4- http://adf.ly/1I3P9

RMVB (281MB)
part 1- http://adf.ly/1IBTC
part 2- http://adf.ly/1IBTk

MKV (216MB)
part 1- http://adf.ly/1Ijfg
part 2- http://adf.ly/1IE2TKhurafat (2011) PPVRip AVI,MKV & RMVB Mediafire

Sinopsis
Khurafat mengisahkan perjanjian terlarang dan salah satu bentuk penyelewengan dalam aqidah Islam diantara manusia dan syaitan, sesuatu yang amat ditegah dalam agama suci kita. Tapi manusia tanpa mengira akibat .. membelakangkan Allah, disokong dengan nafsu dendam serakah akhirnya hanyut dengan bisikan syaitan. Kisah bermula dengan Johan, seorang pemuda yang bekerja sebagai Pembantu Hospital. Sudah berkahwin dan mempunyai seorang isteri bernama Aishah. Pasangan ini diawal perkahwinan hidup aman dan bahagia namun tanpa disangka trauma melanda dipertangahan jalan. Mereka sering diganggu oleh lembaga aneh. Bermacam-macam usaha telah dilakukan namun gangguan itu tetap berterusan. Ini amat menakutkan mereka lebih-lebih lagi Johan. Kehadiran seorang perempuan tua misteri.

Genre
Horror

Info
http://www.imdb.com/title/tt1801064/

Trailer


Screenshot
AVI
RMVB
MKV

Download

MEDIAFIRE

AVI (585MB)
part 1- http://adf.ly/aFiJ
part 2- http://adf.ly/aFic
part 3- http://adf.ly/aFiu

RMVB (245MB)
part 1- http://adf.ly/aFlJ
part 2- http://adf.ly/aFlY

MKV (187MB)
part 1- http://adf.ly/aHMr
part 2- http://adf.ly/aHNA


Seru (2011) PPVRip AVI,MKV & RMVB Mediafire

Synopsis
Mengisahkan sebuah produksi yang membuat penggambaran filem seram bertajuk "Jangan Bernafas". Semasa penggambaran berlangsung tiba-tiba salah seorang kru telah dirasuk. Pada mulanya mereka menganggap ia hanyalah rasukan biasa, namun seorang demi seorang menjadi sasaran rasukan dan juga pembunuhan, menyebabkan keadaan menjadi tidak terkawal. Tetapi kamera yang digunakan masih terus merakamkan aksi yang terjadi. Mampukah mereka mengelak daripada dirasuk dan diburu entiti yang tidak diketahui? Saksikan SERU untuk mengetahui kesudahannya.

Genre
Horror

Cast
Nora Danish, Awal Ashaari, Cut Mutia

Trailer


ScreenshotDownload

MEDIAFIRE

MKV V1 (777MB)
part 1- http://adf.ly/1aVGl
part 2- http://adf.ly/1aVGz
part 3- http://adf.ly/1aVHA
part 4- http://adf.ly/1aVHS

MKV V2 (332MB)
part 1- http://adf.ly/1aVrg
part 2- http://adf.ly/1aVrz

AVI (694MB)
part 1- http://adf.ly/1aVuq
part 2- http://adf.ly/1aVv6
part 3- http://adf.ly/1aVvK
part 4- http://adf.ly/1aVvZ

RMVB (322MB)
part 1- http://adf.ly/1aVsx
part 2- http://adf.ly/1aVtD


Sini Ada Hantu (2011) PPVRip AVI & RMVB Mediafire

Synopsis
Sini Ada Hantu bermula apabila dua orang pemandu van, Ah Meng dan Bakri yang telah ditugaskan pada saat akhir menghantar mayat datuk kepada majikan mereka di sebuah kampung dimana mereka perlu sampai ke destinasi keesokan paginya. Pada mulanya mereka menolak tapi apabila ditawarkan dengan upah yang lumayan mereke bersetuju.Semasa dalam perjalanan, radio van tidak berfungsi bagi menghilangkan kebosanan dan rasa mengantuk, mereka berdua bercerita tentang kisah seram yang pernah mereka dengar.

Bakri memulakan kisahnya ‘Hantu Pokok Pisang’… kisah wanita cantik yang menjelma dari pokok pisang.Ah Meng mentertawakan Bakri dan mengatakan hantu melayu tak logik , Ah Meng mula menceritakan kehebatan hantu Cina pula ‘Hantu Nombor Ekor’ Kisah empat lelaki yang mengalami masalah kewangan lalu memuja roh untuk memberikan pertolongan dengan memberi nombor ekor.Apabila Ah Meng habis bercerita, Bakri memberitahu Ah Meng cerita hantu cina lagi tak logik. Bakri memberitahu Ah Meng yang dia mempunyai cerita lain, tapi kali ini cerita ini mengisahkan hantu dari luar negera.

Ah Meng mula bercerita tentang seorang pelajar, Yakob yang dipindahkan ke sekolah baru kerana masalah disiplin. Yakob kemudian mendapati mereka semua takut pergi ke tandas di waktu malam kerana dipercayai tempat tersebut pernah dijadikan pangkalan tentera Jepun sewaktu Perang Dunia Kedua. Jelmaan hantu Jepun sering berkeliaran pada waktu malam.Ketika Ah Meng ingin menceritakan kisah hantu yang lain, van mereka yang melalui ladang kelapa sawit yang gelap-gelita itu tiba-tiba rosak. Ah Meng terpaksa mencari bantuan, sementara Bakri menunggu keranda tersebut. Apabila Ah Meng kembali ke van tanpa bantuan yang sepatutnya, sesuatu telah berlaku.

Genre
Comedy | Horror

Info
http://www.imdb.com/title/tt1823746/

Trailer


Screenshot
RMVB
AVI
MKV

Download

MEDIAFIRE

RMVB (240MB)
part 1- http://adf.ly/fNEE
part 2- http://adf.ly/fNEg

AVI (698MB)
part 1- http://adf.ly/fNF9
part 2- http://adf.ly/fNFV
part 3- http://adf.ly/fNGY
part 4- http://adf.ly/fNHA

MKV (265MB)
part 1- http://adf.ly/fT8l
part 2- http://adf.ly/fT9d


Ratu The Movie (2011) SDTVRip RMVB & MKV Mediafire

Sinopsis
Filem “Ratu The Movie” mengisahkan tentang 10 orang calon Pertandingan Ratu Cantik yang akan bertanding di peringkat akhir. Kesemua 10 calon itu telah dikumpulkan di sebuah jeti dan dibawa menaiki sebuah kapal layar ke lokasi yang ditetapkan. Sewaktu dalam pelayaran tiba-tiba berlaku ribut yang sangat kuat sehingga krew kapal dan kesepuluh-sepuluh calon itu terpaksa mendarat di sebuah pulau.

Sepanjang malam mereka berada di pulau itu pelbagai kejadian aneh dan misteri telah berlaku. Mereka telah diserang dan satu demi persatu calon-calon itu hilang. Sehinggalah calon akhir berjaya diselamatkan dan diistiharkan sebagai pemenang.
Sehubungan itu, segala kejadian aneh dan misteri itu merupakan salah satu daripada perancangan pihak penganjur untuk mencari ratu cantik yang sebenarnya di mana kesemua calon telah dinilai bukan sahaja daripada segi kecantikan, malah mereka turut dinilai daripada aspek kelakuan dan sikap serta kekuatan mereka menghadapi cabaran.

Genre
Comedy

Info
http://imdb.com/title/tt1865482/

Trailer


Download

RMVB (273MB)
part 1- http://adf.ly/12nwU
part 2- http://adf.ly/12nxE

MKV (384MB)
part 1- http://adf.ly/136Tp
part 2- http://adf.ly/136V7Kembar Siang (2011) PPVRip AVI Mediafire

Plot
Awal dan Awi adalah pasangan kembar seiras. Awal normal dan Awi pula sedikit terencat akal akibat demam panas. Awal mempunyai teman wanita bernama Ani. Awal mendapat tahu yang Awi menyukai Ani dan memujuk Ani berkahwin dengan Awi kerana rasa bersalah. Awal tidak tahu yang Ani mempunyai kembar bernama Ana tetapi dibesarkan oleh keluarga angkat masing-masing setelah kematian ibubapa.

Saksikan pelbagai gelagat dan aksi pasangan kembar yang menggelikan hati apabila semua tidak dapat membezakan antara Awal dan Awi serta kewujudan Ana sebagai kembar Ani dalam Kembar Siang.

Genre
Drama | Comedy

Pelakon
Kamal Adli, Intan Ladyana, Mat Over, Sabri Yunus, Sathiya, Syanie, Zul Handy Black, Rozita Che Wan, Mazlan Pet Pet, Hamid Gurkha.

Trailer


Screenshot
AVI
RMVB

Download

MEDIAFIRE

AVI (700MB)
part 1- http://adf.ly/lveJ
part 2- http://adf.ly/lvf9
part 3- http://adf.ly/lvg8
part 4- http://adf.ly/lvgc

RMVB (271MB)
part 1- http://adf.ly/mNOz
part 2- http://adf.ly/mNPq